Najzanimljiviji sajt Balkanastrongmen
12. "Kup Evrope - najjjači čovek " ili takozvano "Strongmen“ takmičenje održano je u malom mestu  Novi Kozarci,kraj Kikinde .Na ovom  takmičenju nastupilo je osam takmičara iz Slovenije, Poljske, Austrije, Bosne i Hercegovine kao i domaćina takmičenja Srbije....


Izostanak neprikosnovenog Ervina Katone olakšao je posao i donelo je pobedu 25-godišnjem Austrijancu,Geraldu Šilu  koji je bio dominantan u četiri od šest disciplina (osvojio 43 poena).Inače Gerald Šil je dvostruki prvak svoje zemlje i ovogodišnji vicešampion takmičenja najjačih na Martiniku.

Discipline u kojima su se takmičili bile su : vučenje kamiona do 10 tona, nošenje kofera (2 puta 140kg), viknik pres ( dizanje balvana od 300kg), kombinova disciplina – prevrtanje gume od 400kg i nošenje džakova od 110kg, Herkules hvat (raspeće dva automobila) i Konanov krug (nošenje tereta od 330kg).
strongmen
Objašnjava da je tajna njegovog uspeha u redovnim i mukotrpnim treninzima, pravilnoj ishrani i disciplinovanom životu.
"Drago mi je što sam drugi put u Srbiji i srećan sam zbog postignutog rezultata“, istakao je Šil, vidno umoran.

Slovenac Matjaž Belšak, sa 36 poena je bio drugi u ukupnom plasmanu. Smatra da je i to veliki uspeh, s obzirom na to što na takmičenju nisu bile zastupljene njegove discipline.Četvrto i peto mesto podelili su predstavnik Srbije, novosađanin Alen Radošević i Jožef Tomaševski iz Poljske. Šesti je bio Marek Tot iz Slovačke, sedmi Nemanja Tasić i osmi domaćin Dragan Bogojević. Sudija je bio Robert Rokai.

Na ovom takmičenju snagatora pojavio se po prvi put  i Mirsad Terzo, najbolji bodibilder Bosne i Hercegovine.
"Bodibildingom se bavim već skoro 17 godina i nosim titulu najboljeg bodibildera u Bosni i Hercegovini. Da bi se neko bavio ovim sportom potrebno je da ga živi 24 sata." Inače MIrsad je predstavio svoju početnu formu za predstojeće takmičenje u Pragu i San Marinu. "

Dragan Bogojević organizator i domaćin tamičenja ističe da mu je mnogo lakše bilo takmičiti se nego obavljati onaj organizatorski deo, kada treba okupljati takmičare i obezbeđivati finansijska sredstva.
strongmen
Disciplinu povlačenje konopca organizatori su namenili najmlađim posetiocima, ali najjači ljudi sveta nisu odoleli, pa su se priključili. To je izazvalo oduševljenje oko dve hiljade posetilaca, koji su uz lepo vreme imali i dobru zabavu. Pored uspešne organizacije, Bodibilding klub "Sloboda“ u Novim Kozarcima pokazao je i svoju humanu stranu, namenivši svu zaradu sa takmičenja žiteljima poplavljenih područja. više informacija o takmičenju  ovde

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala