Najzanimljiviji sajt Balkana

cokoladaNaučnici sa Univerziteta u Londonu došli su do otkrića po kojoj tamna čokolada sadrži psihoaktivni sastojak koji stvara jednak osećaj (kada je jedemo) kao i korištenje kanabisa....

To je feniletilamin, neuromodulator koji pomaže u regulaciji raspoloženja.piše u tekstu koji prenosi Men’s Journal

U sklopu studije sprovedene na 13.626 osoba, oni koji su pojeli samo 15 grama tamne čokolade imali su 70 odsto manju verojatnost da prijavljuju simptome depresije.

Osim toga, svojstva tamne čokolade slična kanabinoidima stvaraju sličan okus, tvrde s londonskog univerziteta.
Složene kombinacije flavonoida u tamnoj čokoladi mogu pomoći u borbi protiv depresije. Autorka studije dr Sara Džekson piše da studija “pruža neke dokaze da konzumiranje čokolade, posebno tamne, može umanjiti simptome depresije”.

Međutim, nastavlja dr Džekson , “potrebna su dodatna istraživanja kako bi se razjasnila uzročno-posledična veza”.

Moglo bi se dogoditi da depresija uzrokuje gubitak interesa za konzumiranjem čokolade među ljudima, a možda postoje i neki drugi faktori zbog kojih ljudi manje jedu tamnu čokoladu”, dodaje.

Ipak, morate znati da s čokoladom, kao ni s bilo čim drugim, ne treba pretjerivati jer to može škoditi vašoj liniji. Jedite sve u normalnim količinama, a čokolada neka bude poslastica kojom ćete se nagraditi nakon zdravog i uravnoteženog obroka.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1