Najzanimljiviji sajt Balkanatitanik 2 i titanik original iz 1912.godine
Replika čuvenog "nepotopivog" Titanika iz 1912. godine to jeste "Titanik 2" krenuće na prvo putovanje 2022. godine i ploviće istom  pomorskom rutom kao njegov prethodnik, što je oduševilo mnoge ljude širom sveta....

Titanik 2 krenuće na dvonedeljno putovanje od Dubaija do Sauthemptona, a onda će krenuti preko Atlantika ka SAD i uploviti u New York prateći istu rutu kao i prvobitni slavni Titanik iz 1912.godine

Podsećamo vas da je Titanik je na svoje prvo prekookeansko putovanje krenuo iz britanske luke Sauthempton.

Brod replika Titanika moći će da primi 2.400 putnika i 900 članova posade, a po svoj grandioznosti i luksuzu u potpunosti će da izgeda kao prethodnik. Titanik II, kako su ga nazvali, isploviće 2022. godine, ali cene karata još nisu objavljene odnosno ne znaju se još uvek.

Brod će biti klasifikovan kao luksuzni, baš kao i originalni, i imaće isti raspored kabina, samo što će sadržati tehnologiju 21. veka.

Enterijer Titanika II potpuno odgovara svom prethodniku od uređenja do grandioznosti po kojoj je prvi Titanik bio poznat.

Umetnička dela, namještaj, skupoceni dodaci, sve će biti u potpunosti isto. Imaće i odaje prvog razreda sa sobom za pušenje, i potpunu repliku slavnih, grandioznih stepenica.Titanik slavne stepenice sa kip kao iz filma Titanik

Takođe na bezbednosti neće da se štedi i za razliku od svog prethodnika brod će imati dovoljan broj čamaca za spasavanje.Klajv Palmer, australijski biznismen i predsednik kompanije "Blue Star Line", najavio je oživljavanje projekta u septembru, nakon nekoliko godina pauze zbog finansija.

"Brod će ploviti istom putanjom kao i prvi Titanik, ali će takođe i oploviti svet, a ljude će inspirisati i očarati svaka luka u koju pristane" rekao je Palmer.

"Titanik 2" u ciframa:
2.435 putnika
900 članova posade
Čamci za spasavanje koji mogu da prime 2.700 putnika i splavovi za spasavanje 800 ljudi
270 metara dužine
55.800 tona težak
24 čvora brzine
40.000 ljudi se prijavilo za putovanje
Cena karte za sada se ne zna

Stari "Titanik" iz 1912 godine:

16 drvenih čamaca za spasavanje za 1.178 ljudi
1.502 poginulih u potponuću

Da podsetimo, originalni Titanik potonuo je 15. aprila 1912. godine nakon što je udario u ledeni breg samo četiri dana nakon što je isplovio, ubivši više od 1.500 ljudi.

Potonuće Titanika u to vreme bio je veliki šok, pogotovo što je o njemu pričano kao o "brodu koji ne može da potone". Posle 100 godina, fanovi čuvenog filma "Titanik" imaće priliku da se voze istim brodom na kojem su se zaljubili Rouz i Džek.

I na kraju zavirite u unutrašnjost replike slavnog "nepotopivog" Titanika odnosno u Titanik II:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala