Najzanimljiviji sajt BalkanaTo’ak čokolada je najskuplja na svetu
Jedan bivši bankar pravi čokoladu kojoj je dao ime To’ak i to je najskuplja čista čokolada na svetu štangla ( kockica) ove čokolade  košta neverovatnih 260 dolara!...

Za nju se bira isključivo najbolji kakao od 14 farmera sa obale Ekvadora.Svaka kockica sadrži 81 posto kakaoa i potrebno je 36 koraka kako bi se napravilo 42 grama Toak kockice.Godišnje se prozvede svega 547 štangle (kockice) ove čokolade!
To’ak štanglica (kocka) od 42 gr vredna 260 dolara

Suosnivač Džeri Tot je popvodom ove čokolade rekao:" Mi pravimo čokoladu sa istom pažnjom i preciznošću kakvu poznajemo u vinu i u premijum bocama viskija.

Toak čokolada u prevedu znači "zemlja" i "drvo" na starom Ekvadorskom dijalektu. Jede se drvenim štapićima koji liče na klešta ili sa priborom za degustaciju, da bi se lakše osetila aroma čokolade kroz nos.
pribor za probanje taok čokolade

I ako postoje druge čokolade sa čak i većim cenama u Toaku tvrde da je njihova čokolada najskuplja jer nema skupih dodataka.

Karl Švejzer, jedan od osnivača Toak-a je izjavio:
"Ovo je najskuplja čista čokolada na svetu bez "fensi" stvari poput zlatni listića ili dijamanta u njoj kako bi povećali vrednost. Mi smo 100 odsto uključeni u ceo proces izrade, od zemlje, do drveta, do sirovina pa sve do gotove čokolade.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala