Najzanimljiviji sajt Balkana


Australijski ribar Pol Eliot trenutnoo traga za autorom poruke u boci koju je pronašao na jugu australijske obale i za koju kaže da je stara 50 godina....

Prema rečima australijskog ribara, on i njegov sin pronašli su bocu dok su ribarili.


Autor poruke u boci je izvesni Pol Gibson, koji je sebe opisao kao 13-godišnjeg engleskog dečaka koji je kruzerom putovao od grada Frementl na zapadu do Melburna na istoku Australije.

Državni okeanograf Dejvid Grifin ne veruje u to rekavši da boca nije mogla da pluta 50 godina na jugu Australije, jer "okean ne miruje".

Boca je, kako kaže, najverovatnije bila zakopana u pesku na plaži, a zatim ju je oluja odatle odvukla u more.

"Da je bačena u more na jugu Australije nema šanse da bi ostala na istom mestu duže od godine ili dve", rekao je Grifin.

Stotine hiljada Britanaca emigriralo je u Australiju šezdesetih godina prošlog veka, ali se četvrtina njih vratila u Veliku Britaniju jer Australija nije ispunila njihova očekivanja.

 
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1