Najzanimljiviji sajt Balkana

sneg bagdad Stanovnici glavnog grada Iraka danas imaju  jedinstvenu priliku za grudvanje jer je sneg pao  Bagdadu i to... tek drugi put u poslednjih 100 godina.!

Sneg je prethodno pao u glavnom gradu 2008. godine, ali je bio slab i brzo se istopio.Mnogi mladi i stari Iračani kažu da je ovo prvi put da vide kako pravi sneg pada u Bagdadu, preneo je AFP.
sneg bagdad Gardske palme i imrovizovani šatori na Trgu Tahrir, gde se mesecima dešavaju antivladine demonstracije, danas su pod belim pokrivačem.

Ljudi su se na putu ka poslu zaustavljali da na brzinu naprave snimke ili nekoliko grudvi i zabave se.
sneg bagdad "Sneg bi mogao da pada do sutra, imajući u vidu hladno vreme. Hladni talas došao je iz Evrope" izjavio je Amer el DŽaberi iz Meteorološkog centra Iraka.

Stanovnici Bagdada su mnogo više naviknuti na vrućinu nego na hladnoću. Najviša izmerena temperatura u ovom gradu je 51 stepen Celzijusov, a tokom prethodnih godina rekord je bio skoro oboren.
sneg bagdad Južno od glavnog grada, sneg je pao i u Karbali, svetom mestu u kojem se okupljaju hodočasnici iz čitavog sveta da bi obišli svetilišta i mauzoleje Abasa i imama Huseina.

Sneg je nešto češća pojava na severu Iraka, gde je pao u Mosulu, ali se retko može videti u centralnom i južnom delu zemlje.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1