Najzanimljiviji sajt Balkana

U Kataru odnosno gradske vlasti grada Dohe počele su realizuje neobičnu zanimljivu ideju U pitanju je eksperimentalni projekat farbanje ulica u plavu boju...


uprava za javne radove Katara počela je u centru grada Dohi zajedno s japanskom kompanijom za početak ofarbala je jednu ulicu u plavo, u okviru pilot projekta za borbu protiv ekstremnih vrućina.

"Temperatura tamnog asfalta je 20 stepeni Celzijusa viša od stvarne temperature, jer crna privlači i zrači toplotu", rekao je gradski inženjer Dohe Saad el Doseri, prenosi katarski list "Ar Raya."


Prema njegovim rečima, farbanje asfalta pomoći će da se temperatura smanji za 15-20 stepeni, ali i da se poveća životni vek premaza.. Pored toga, plava boja daje ulici jedinstven i drugačiji oblik.

Trenutno su putevi ofarbani samo na jednoj od centralnih glavnih ulica grada Dohe, gde temperatura zbog nedostatka drveća može da poraste i do neverovatnih 50 stepeni Celzijusa.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1