Najzanimljiviji sajt Balkana

plutajuća farma krava Holandija
U holandskoj luci u gradu Roterdamu odnosno u jednom njenom delu, postavljena(izgrađena) je zanimljiva i neobična plutajuća farma krava prva takva u svetu!....

Trenutno na plutajućoj farmi  se trenutno nalazi 32 krave. Dok plutajućom farmom krava upravlja Albert Boersen, koji sebe opisuje kao prvog plutajućeg farmera na svetu.

Projekat je osmišljen za budućnost . Na primer da se desi usled podizanje nivoa  poljoprivredno zemljište se ne bi moglo obrađivati  usled poplava i za takve stvari ove plutajuće farme bi bile dobrodošle.

Cilj ove plutajuće farme je da se pokaže novi način vraćanja poljoprivrede u grad, uz minimalan uticaj na resurse i životnu sredinu. Jer raspoloživo područje plodnog poljoprivrednog zemljišta ne raste zajedno sa svetskom populacijom. U stvari, plodne zemllje svakim danom je sve manje i manje.
plutajuća farma krava HolandijaPrema rečima organizatora, prikazuje održivi način proizvodnje mleka u mestima gde ga ljudi najviše koriste - urbanim svetskim gradovima.Usidrena u luci, farma je zapravo futuristička trospratna plutajuća struktura gde jedan robot muze krave a drugi automatski skuplja đubrivo koje daje prepoznatljiv utisak prave soske farme.
Na krovu se skuplja kišnica a tu se nalazi i mnoštvo solarnih panela pluta uz farmu proizvodi 40 odsto energije potrebne farmi

Potpuno funkcionalni prikaz cirkularne ekonomije poljoprivrednog gazdinstva spaja holandsku ekspertizu kada je reč o recikliranju, gradnji na vodi i automatskoj poljoprivredi.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1