Najzanimljiviji sajt Balkana


Geri Džordž je od američke vlade kupio kamion pun video kaseta za celih 218 dolara, te ih je planirao da proda TV stanicama za presnimavanje. Među kupljenim VHS kasetama Geri je našao video kasete izuzetne istorijske kao i novčane vrednosti!....

Gary George je tako odlučio da zadrži svega tri kasete sa natpisom "APOLLO 11 EVA | July 20, 1969 REEL 1 [–3]" i "VR2000 525 Hi Band 15 ips",koje su kasnije identifikovane kao jedini preživeli originalni zapisi "čovekovog prvog sletanja na Mesec 1969. godine."
VHS video kasete, na kojima se čuje i čuvena rečenica Nila Armstronga: "Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki za čovečanstvo"!U julu će se naći na aukciji i očekuje se da će dostići cenu od neverovatnih dva miliona dolara!

Video kolekcija sadrži i snimke hodanja Baza Oldrina po mesečevoj površini, zabadanje američke zastave, kao i poziv koji je posada uputila predsedniku Ričardu Niksonu"Nisam imao pojma da se na njima nalazi nešto vredno. Hteo sam da ih prodam, ali mi je otac koji je bio u svemirskom programu rekao da bi trebalo da ih zadržim, jer bi jednog dana mogle da budu vredne " rekao je Džordž, penzionisani mehanički inženjer iz Las Vegasa.

NASA je 2006. godine priznala da ne može da nađe originalni video zapis sletanja.

Dve godine kasnije, dok je bio na odmoru sa prijateljem koji radi u NASA, Džordž je saznao da oni tragaju za tim takvim kasetama tj.video zapisima!
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1