Najzanimljiviji sajt Balkana

med sa stršljenom japan FOTO:@yusai00

Jedan mali lokalni proizvođač meda u prefekturi Oita u Japanu, nedavno je izazavao kontroverzu na internetu nakon što je objavljeno da prodaje med pod nazivom "med sa stršljenom"!..

I sve bi to možda bilo uredu da ne prodaju teglicu meda koji sadrži ogromnog  mrtvog stršljenai u slatkom medu!

Ovaj bizaran med pronašao je korisnik Twittera pod nadimkom @yusai00.Odluka proizvođača ovog meda o stavljanju mrtvog stršljena u staklenku definitivno može nazvati upitnom.

Zašto je to tako? Jel' ovi stršljenovi koji se stavljaju u teglice s medom su zapravo smešteni u teglu dok su još bili živi te tako ostavljeni da se utope u slatkastu tekućinu - slatki med!


Inače, stršljenovii, koji su poznati prirodni neprijatelji pčela

Proizvođač ovog veoma neobično dekorisanog meda tvrdi da, osim dekorativnog aspekta, mrtvi stršljen daje esencije i ekstrakte koje cure iz njega čineĆi ga zdravijim i ukusnijim.

JAPAN med sa mrtvim stršljenom unutar tegle PRINTSCREEN TWITTER @yusai00

Međutim, na svojoj internet stranici kompanija ističe da zapravo ne treba jesti stršjena nikako! Možete ga sačuvati u alkoholu, kao suvenir.
Med sa mrtvim stršljenom se moženaručiti online preko japanske e-commerce platforme Rakuten, po ceni od 1.260 jena (ili oko 11 dolara) za 150-grama teglicu.

Mnogi internet korisnici kažu da je  ovaj med s mrtvim stršljenom poprilično skupoali ipak dolazi sa suvenirom - mrtvim stršljenom .
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1