Najzanimljiviji sajt BalkanaNajteža jagoda na svetu je iz Japana
Svi znamo da je ovih dana sezona veoma ukusnog voća - jagoda koje većina nas voli .Poljoprivrednik iz Japana Koji Nakao iz japanskog grada Fukuoka je ubrao ogromnu jagodu - najveću na svetu!...

Gospodin Nakao je odmah kontaktirao službenike Ginisove knjige rekorda  u Tokiju da bi utvrdili da li je on  možda najveću na svetu jagodu!

Vaganje jagode od strane japanskog poljoprivrednika kao i posle zvanično od službenika Gnisove knjige rekorda iz Tokija  je pokazalo da je ova ogromna jagoda je  najteža na svetu! 

Najteža (možda i najveća) jagoda na svetu ima neverovatnih 250 grama sa približnom visinom od 8 centimetara i dužine oko 12 cm opsega 25 do 30 cm!
Najteža jagoda na svetu Japan

Gospodin .Nakao je izjavio da da bi želeo da ovu jagodu prvo proba njegova kćera što je kasnije i ona učinila.Kada je zagrizla jagodu izjavila je da je iako je ovako velika, ima lep i dobar ukus.

Razlog zbog kojeg je ovaj jagoda toliko izrasla leži u tome da je više semenki jagode se zajedno spojile te tako uspele formirati jednu veliku džinovsku jagodu.

Najinteresantnije od svega toga je činjenica da je ova jagoda iz Japana oborila svetski i Ginisov rekord  za najveću i najtežu jagodu na svetu koji je star 32 godine!.  Prethodni  Ginosv rekord držala je jagoda koja je imala težinu od  231 gram a izrasla je u bašti  G. Andersena iz Folkstonea u Kentu, Velika Britanija davne 1983. godine.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala