Najzanimljiviji sajt Balkana

najveća šoljica kafe

Stanovnici gradića Činčina u Kolumbiji, pokušaće da obore dva Ginisova rekorda odjednom! Tako će stanovnici Činčina obarati Ginisov rekord za najveću šoljicu kafe...

i najveći broj degustatora kafe na svetu na jednom mestu

Ogromna šolja napravljena je na licu mesta, na gradskom trgu Činčina, zajednice u srcu planinskog regiona Kolumbije. Može da primi oko 20 tona jednog od najomiljenijih napitaka-kafe, kojim mnogi započinju dan širom sveta.


"Za prvi rekord, najveću šoljicu kafe, potrebno je minimum 18,012 litara. Za drugi, potrebno je najmanje 739 ljudi da je popije", naglašava sudija Ginisove knjige rekorda Natalija Ramirez koja će pratiti ovaj događaj i ako se ova dva rekorda obor e zvanično ga proglastiti  ginisovim rekordima.

Ističući lokalnu kulturu i značaj proizvođača zemljoradnika, organizator događaja rekao je da će se još nekoliko dana sačekati do zvaničnog proglašenja rekorda, sve dok predstavnici Ginisove knjige detaljno ne provere sve činjenice.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1