Najzanimljiviji sajt Balkana

Navodno ukleta lutka Okiku iz japana kojoj raste ljudska kosa
Okiku lutka odnosno kako je neki zovu u Japanu "ukleta lutka" "sa ostrva Hokaido, nalazi se u hramu Mannenji. Po nekim pričama i tvrdnjama misteriotnoj navodno, "ukletoj lutki raste ljudska kosa" ?!...

Lokalni stanovnici i dan danas veruju da je reč o duhu male 3-godišnje devojčice Kikuko čija je to lutka i bila. Po nekoj legendi lutku je doneo 17-godišnji Eikichi Suzuki davne 1918. godine kao poklon.

Inače Kikuko, koja je imala tri godine,ovu lutku sa slike nosila je svuda sa sobom. Devojčica je svaku noć spavala sa lutkom u krevetu.

Jednog dana Kikuko se prehladila i nedugo posle toga je i umrla je. Nakon njene smrti stvari postale veoma čudne i misteriozne a vezne su upravo za njenu lutku.

Porodice rano preminule Kikuko je lutku čuvala kao uspomenu na njihovu kčerku. Lutku su stavili na mali oltar.

Te su je nazvali Okiku po kćeri i počeli su joj se moliti. Jednog dana roditelji premniule Kikuko su primetili da lutki raste ljudska kosa.?!


Odmah su posumnjali da je reč o duhu preminule Kikuko. Godine 1938. porodica se odlučila preseliti ipak oni su smtrali su da je najbolje da lutka pokojne kćerke ostane na ostrvu Hokkaido

Poverli su je na čuvanje redovnicima i rekli su im da lutki raste kosa. Lutka se otada nalazi u hramu i redovnici joj tamo skraćuju kosu po potrebi. Inače lutku lično možete videti ali je navodno u tom hramu sada zabranjeno fotografisanje?!

Navodno po nekim pričama, je i to opasno raditi ipak jedan je redovnik video u snu Okiku i ona ga je zamolila da je ošiša. Neki tvrde da, ako se lutki priđe dovoljno blizu i pogleda u njena usta, da se tamo vide i njeni zubi piše japanski sajt Grapee?!
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala