Najzanimljiviji sajt Balkana

planete svemir stene

U novoj studiji CNRS Centra za molekularnu biofiziku u Francuskoj, u Južnoj Africi naučnici su otkrili vanzemaljsku organsku materiju u vulkanskim stenama duž planine Makondžva, ...

ove stene su stare više od tri milijarde godina.

Od rane istorije Sunčevog sistema, meteoriti i druge svemirske stene bombardovale su Zemlju, a prema nekim teorijama, donele su i gradivne blokove života koji su omogućili nastanak života na Zemlji.

Nalaz vanzemaljske organske materije u planinama Južne Afrike izgleda da potvrđuje te teorije, prenosi sajt advocator.ca.

"Ovo je prvi put da smo pronašli stvarne dokaze za vanzemaljski ugljenik u zemaljskim stenama " kaže Frances Vestal, astrobiolog iz CNRS Centra za molekularnu biofiziku u Francuskoj.

U Džozefsdal Čert, vulkanskom ležištu u regionu planine Makonžva, istraživači su otkrili plitki sloj stena koji je pokazivao neke abnormalne karakteristike. Među njima, postojale su dve vrste nerastvorne vanzemaljske organske materije, što bi bila i najstarija organska materija vanzemaljskog porekla koja je pronađena na Zemlji, prenosi kanadski sajt.Osim toga, na nekim stenama su pronađene nanočestice nikla, hroma i gvožđa, nešto što nije uobičajeno među stenama koje su nastale na Zemlji.

Ova činjenica takođe sugeriše da se pomenuti sloj kamenja pojavio zahvaljujući sudarima sa svemirskim stenama koje dolaze iz dubokog svemira, objasnio je Didier Gurije, vodeći autor studije, istraživač iz PSL Riserč Juniversiti.

U zaključku, naučnici su izneli teoriju da je vanzemaljska organska materija padala na zemlju sa mikrometeoritima koji su se mešali u atmosferi s vulkanskim pepelom, a zatim su zarobljeni u vulkanskim stenama planine Makondžva u Južnoj Africi.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1