Najzanimljiviji sajt Balkana

plakanje skolaOsnovna škola br. 143 u Varšavi odlučila je zvanično da zabrani bilo kukanje odnosno kakve žalbe, negativne primedbe i kukanje. Ovo bizarno provilo su uveli ... u ovoj gorepomenutoj školi da u nauči Poljake optimizmu

Sada se tvorci bizarnog pravila u osnovnoj školi 143 u Varšavi nadaju da će njen primer slediti i druge škole!


"Zabrana da se đaci žale obavezuje od praga škole. Podsećamo sami sebe da treba da gledamo ono što je dobro, pozitivno a ne da kukamo"objasnila je poljskoj privatnoj televiziji TVN24 bizarnu zabranu učiteljica te škole u Varšavi Aneta Puhala.


Direktorka škole Kristna Jakubovska veruje da će na taj način naučiti đake, učitelje i roditelje da se zamisle da li vredi samo kukati ili je bolje primetiti šta je pozitivno a takav način učenja optimizmu od malih nogu uslediće nakon raspusta i u jednoj osnovnoj školi i obdaništu u mestu Tihi na jugu Poljske.

"Poljaci vekovima vole da pišu o sebi kako su prljavi, neuredni, ne poštuju pravila. Svi znamo te stvari. To je trajna poljska slika sopstvene zajednice. Ali kukamo manje nego pre 30 godina" kazao je za TVN24 sociolog Adam Leščinski.

Poljski psihijatar Marek Jurašek upozorio je da su o toj sklonosti Poljaka da kukaju, žale se i s pesimizmom gledaju na svet i društvo napisane i knjige, a da se takav tip junaka pojavljuje često i u literaturi.

"Postoji zaraza kukanjem koje izaziva stres. U društvu sa više simpatija gledamo na onog ko se žali. A ako neko priča - super, kupio sam kola, idem na letovanje, na takve osobe se gleda sa antipatijama i ne volimo ih" kazao je Jurašček.

Eksperiment učenja optimizmu od malih nogu u te dve poljske škole za sada ima jednu manu - ne predviđa nikakve kazne za onog ko zabranu prekrši.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1