Najzanimljiviji sajt Balkana

isusove patike Air Max 97Američka kompanija MSCHF iz Bruklina izbacila je na tržište patike koje je nazvala "Jesus shoes" (u prevodu Isusove cipele/patike) iako je cena ovih patika bila estremno visoka ...

od oko 3.000 dolara rasprodate u rekordnom roku.!


Radi se o prepravljenim patikama "Nike Air Max 97" sa hršćanskim simbolima, tačnije raspelom i svetom vodom.

Ove patike u sebi imaju svetu vodu iz reke Jordan, a osveštao o ih je sveštenik, dok je malo raspelo postavljeno je među vezice desne patike.


Na njima je spomenut stih iz Biblije deo "Matej 14:25", dok je na zadnjem delu ispisano je "INRI".Dok je na jezik "Isusovih patika" ispušteno je malo crvene tinte koja simbolizira Hristovu krv. "Isusove patike" imaju čak i i miris tamjana, jednog od poklona koje su sveta tri kralja, prema priči, donela Isusu kad se rodio.
isusove patike Air Max 97
Iz kompanije poručuju kako su "božju obuću" izbacili kako bi ismejali "kulturu saradnje2, a sama kompanija Nike nema veze s ovim patikama
isusove patike Air Max 97 2"Pala nam je na pamet saradnja Adidasa i Arizona Iced Tea kada su prodavali patike koje su reklamirale kompaniju koja prodaje pića. Zbog toga smo želleli napraviti "statement" (izjavu) o tome koliko je apsurdna kultura saradnje postala" izjavio je Daniel Greenberg iz MSCHF-a za New York Post.

Pitali su se kako bi izgledala saradnja s Isusom Hristom, a pošto je Greenberg Židov, jedino što je tada znao da je Isus hodao po vodi. Tako se i sveta voda našla u đonu cipele.

Oni koji su ih naručili preko interneta već su napravili i recenziju istih.

Mada se sama kompanija MSCHF htela izrugati, ne zaista Isusu, činjenica da su se patike rasprodale u rekordnom roku govori nešto.

Ekipa na društvenim mrežama se uglavnom slaže da je kupovina ovih patika jednostavno "glupa i smešna" ipak ima i onih koji smatraju da se radi o svetogrđu prema ovim patikama!Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1