Najzanimljiviji sajt Balkana

prava pljačka banke u Severnoj Koreji

Gotovo je za rubliku verovali ili ne, zapravo, ovo i ne bi bila neka naročita vest da ovo nije prva pljačka banke u istoriji Severne Koreje.!....

Banka u Severnoj Korei je opljačkana u sred bela dana u provinciji Hamgiong 4. aprila u gradu Čhončžinu.

Razbojnici su ušli u banku i naterali službenike da im predaju sav novac koji se u tom trenutku nalazio u banci oko 70 miliona vona, što je nešto manje od 9.000 dolara.

"Ovo je prvi put da je opljačkana banka od osnivanja države i mnogi stanovnici Severne Koreje prate situaciju", izjavio je izvor za Radio Slobodna Azija, koji je tražio da ostane anoniman.

Policija veruje da je neko od službenika banke pomagao pljačkašima jer su lopovi tačno znali kada će čuvari da napuste svoje radno mesto i kada će sefovi biti puni.

"Posle ove pljačke mere bezbednosti u ostalim bankama provincije su pojačane. Banka koja je opljačkana za sada je zatvorena", citira "Slobodna Azija“ nemnovani izvor.

Meta pljačkaša je bila lokalna filijala Centralne banke Severne Koreje. Kako je objasnio izvor, banka se nalazi u prometnom delu grada i imala je obezbeđenje, koje međutim nije nbilo na radnom mestu kad se desila pljačka.

izvor:sputniknews.com

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala