Najzanimljiviji sajt Balkana


Hamdi Ulukaja podelio radnicima po 150000 dolara

Amerikanac turskog porekla Hamdi Ulukaja došao je u SAD kao siromašni imigrant sa željom da ostvari svoj američki san.Na kraju je ipak je uspeo u tome i danas ga deli sa radnicima koji rade u njegovj komaniji...

Bogastvo Hamidija danas se procenjuje na dve milijarde dolara,deo tog ogormnog bogastva koje je steko on je odlučio da vrati onima koji su mu pomogli na njegovom putu.

Vlasnik Hamdi Ulukaj rešio je da podeli radnicima 10 odsto akcija kompanije "Chobani" to jeste najpopularnijeg američkog brenda grčkog jogurta "Chobani".

Tako će skoro 2.000 radnika ove kompanije dobiti oko 150.000 dolara, ali ako se kompanija proda ili izađe na berzu, vrednost nagrade bi mogla da dostigne i milion dolara,procenjuju analitičari  i piše u tekstu koji donosi New York Times..


Na ovaj neobičan i zanimljiv način Ulukaja je svojim radnicima darovao pravo bogatstvo.

Svoj postupak je jednostavno obrazložio – oduvek mu je bio san da se oduži ljudima koji su mu pomogli da dođe do uspeha. U SAD se doselio 1994. godine i nije znao ni engleski jezik, a uskoro je pokrenuo pogon za proizvodnju feta sira.

Sve se preokrenulo kada je 2005. kupio propalu fabriku jogurta i krenuo u stvaranje svog brenda koji mu je počeo donositi više od milijardu dolara prihoda godišnje.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1