Najzanimljiviji sajt Balkana

Pas Snupi iz Slovenije koji je spasio dečaka
Pas mešanac Snupi star 3 godine postao je junak ovih dana u Sloveniji, jer je u mestu Ravne na severu Slovenije spasao 13-godišnjaka iz požara u porodičnoj kući. ...

Nažalost pas Snupi je, u svojoj spasilačkoj misiji stradao.

Otac blizanaca, Aljoša Kamenik, navodi da je požar rano jutros iznenada zahvatio prvi sprat kuće u kojem je na kauču spavao jedan od dvojice njihovih 13-godišnjih blizanaca.

Snupi ga je lizanjem i laganim ugrizima probudio iz sna, pa je dečak uspeo da se izvuče iz gustog dima i ode u prizemnu prostoriju iz koje je njegov brat pozvao vatrogasce", ispričao je Aljoša Kamenik za slovenački A-kanal, prenosi Hina.

Dodaje da su vatrogasci stigli za deset minuta ali da za Snupija nije bilo spasa.

"Vatrogasci su na mestu požara koji je uništio ceo prvi sprat kuće stigli za deset minuta i našli psa na podu, ali mu ni nakon pomoći u veterinarskoj stanici nije bilo spasa", ispričao je Kamenik.

Navodi da je zahvalan vatrogascima na brzoj intervenciji, ali da je pas zaslužan što je njegov sin ostao živ i u bolnici je samo sa lakšim znacima trovanja.

"Pas je dečaku svojom reakcijom sasvim sigurno spasao život", rekao je komandant lokalnih vatrogasaca David Vauknig.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1