Najzanimljiviji sajt BalkanaIndija hari poter fakultetski predmet
Pravni fakultet u Zapadnom Bengalu "Kolkata’s National University of Juridical Sciences" uvodi novi predmet o Hariju Poteru,  gde će studenti izučavati izmišljeni svet Harija Potera...

Cilj ovog neobičnog predmeta je napraviti paralelu između priče i stvarnih situacija.

Profesor Shouvik Kumar Guha koji je utemeljio ovaj predmet kaže da je reč o eksperimentu koji potiče kreativno razmišljanje.

Kako prenosi britanski BBC nekoliko fakulteta u SAD-u i jedan u Velikoj Britaniji imaju ovakav predmet na fakultetima s ovom tematikom


Predmet koji će izučavati studenti u indiji dobio je ime "Suočavanje fikcijske literature i zakona: Posebna pažnja na Potterov sviet J. K. Rowling". Studenti će odslušati oko 45 sati ovog zanimljivog i neobičnog predmeta koji će se bazirati na diskusijama.

Među temama koje su navedene u modulu je i rasprava o tome kako se socijalna i klasna prava u Indiji mogu uporediti s porobljavanjem kućnih vilenjaka i marginalizacijom vukodlaka u svetu mašte.

Profesor Guha kaže da predavanja počinju u decembru 2018, a već se 40 studenata prijavilo na ovaj neobični kurs to jeste, predmet.

Uveren je da je ovaj predmet zanimljiv način da studenti koriste zakone i gradivo u neverojatnim situacijama, kao i da izađu iz svoje zone komfora.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala