Najzanimljiviji sajt Balkana

kina sudjenjeSamo da znate nije tekstualana greška u naslovu već je živa i veoma zanimljiva istina! Pet plaćenih ubica iz Kine osuđeno je za pokušaj ubistva nakon što je svaki .... od njih unajmio drugog plaćenog ubicu da izvrši ubistvo, koje na kraju nije počinjeno....

Kineski biznismen Tan Jouhui tražio je plaćenika koji bi ubio njegovog poslovnog rivala Vei Mou i za to mu je platio 250.000 evra. Plaćeni ubica kojeg je biznismen unajmio odlučio je da angažuje drugog ubicu i da prepolove novac. Drugi plaćeni ubica tada je angažovao trećeg čoveka, koji je onda angažovao četvrtog, a on je posao prebacio petom.Međutim, kako je iznos za plaćeni posao drastično opao, peti plaćeni ubica se razbesneo, upoznao je žrtvu i pomogao joj pri lažiranju njegove smrti. To je na kraju odvelo policiju pravo do zavere, prenosi britanski Metro.

Biznismen i pet plaćenih ubica osuđeno je zbog pokušaja ubistva na sudu u Naningu u suđenju koje je trajalo tri godine.

Pokušaj ubistva dogodio se 2013. godine, kada je Mou odlučio da tuži Jouhuija. Plašeći da bi mogao da izgubi pravnu bitku, Jouhui je angažovao Ksi Guangana da ubije Veija i za to mu dao 250.000 evra.

Ksi je tada ugovorio drugog atentatora, Moa Tianksianga, nudeći mu 125.000 evra. Tianksiang je posao prebacio Jangu Kangshengu za 98.000 evra.

Jang Kangsheng je ubistvo ponudio Jangu Guangshengu za 25.000 evra, a on ga je prosledio Lingu Ksiansiju za 12.000 evra. Vei je postigao dogovor sa Ksiansijem i pozirao vezanim rukama kako bi Ksiansi mogao zatražiti naknadu.

Biznismen Tan koji je angažovao prvog ubicu osuđen je na 5 godina zatvora, dok je Ksi Guangana osuđen na tri godine i šest meseci.

Drugi i treći plaćeni ubica dobili su tri godine i tri meseca, četvrti je dobio tri godine, a poslednji, peti ubica osuđen je na dve godine i sedam meseci.

izvor:telegraf.rsDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1