Najzanimljiviji sajt Balkana

lutrija KANADA Otac i kćerka iz Kanade kažnjeni su sa 4 miliona (kanadskih) dolara zbog krađe dobitnog listića lutrije.!Jun-Chul Chung (68) i njegova kćer Kathleen Chung (36).... osuđeni na sedam i četiri godine zatvora.

Dok je brat osuđene Katlin Kenet Čung, koji je inače vlasnik radnje u predgrađu Toronta, dobio je kaznu zatvora od deset meseci 


"Sad sam stvarno sretan", izjavio je stvarni dobitnik lutrijske premije Danijel Kampbel koji je dobio glavnu lutrijsku premiju još 2011. godine. Tako je Danijel  dobio pošteno zarađenih na lotou 12 i po miliona dolara uz kamatu.

Nagradu je podelio sa šest svojih kolega koji su s njim napravili dobitnu kombinaciju.

"To je velika stvar za mene i moju porodicu, drago mi je da sam nagradu podelio s kolegama i što im mogu pomoći. Sad sam veoma emotivan", rekao je Kampbel.

Sudija Daglas Grej naredio je ocu i kćerki da plate 4 miliona dolara kazne, a preostali novac koji su ukrali im je oduzet.

Sud je utvrdio da su prevaranti koristili novac od dobitka kako bi kupovali vile i luksuzne automobile.

Sva zavrzlama oko krađe i dobitka lutrijske premije dogodila se kada je Campbell 2003. godine kupio listić u Čungovoj radnji. Nakon što je Jun-Chul Chung otkrio da je dobitnik listića iz njihove radnje ukrao je dobitnički listić, a potom ga je njegova kćerka Katlin Čung unovčila u nagradnom centru.

Godinama je trajala Kampbelova borba za novac, jer ovakve prevare u Kanadi nisu redak slučaj. Vlada Kanade procenjuje da su trgovci na malo, zaposeni kao i njihove porodice u proteklih 13 godina tako na prevaru urkali i prisvojili lutrijske nagrade u vriednosti od 198 miliona kandaskih dolara.

Takođe, navodi se da nisu svi imali sreću kao Kampbel da vrate svoj novac, jer su se mnogi lukavi trgovci uspeli izvući da ne odu u zatvor ili da plate odštetu za ukradene loto - lutrijske listićeDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1