Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija: Detalj iz japanskog zatvora
Nemenovani zatvorenik pobegao je iz policijske stanice pošto je ukrao patike jednom policajcu. Tako da je policija iz grada Osake pokrenula... veliku potragu pritovrenikom, koji optužen za pljačku i silovanje.

Junja Hida pobegao je u nedelju iz policijske stanice u Osaki posle razgovora sa svojim advokatom i još se nalazi u bekstvu,

Te ga je japanska policija odnosno, njegovo ime stavila na državnu pternicu, i za njim trenutno traga 3.000 policajaca.

Hida koji je bio bez lisica navodno je nasilno otvorio panel koji razdvaja pritvorenike od sagovornika u zone za posetioce, a zatim pobjegao. Prethodno je navodno ukrao patike jednog policajca a ostavio svoje zatvorske sandale.


On se nalazi u pritvoru u policijskoj stanici dva mjeseca zbog optužbi za silovanje, pljačku i druga krivična dela, izjavio je potparol japanske policije u Osaki

Policajci u japanskim zatvorima obično ne prisustvuju razgovorima pritvorenika (zatvorenika), te tako nisu ni znali da je  Hida pobegao sve dok nisu proverili prostoriju skoro dva sata pošto je njegov advokat već uveliko otišao.

Inače po protokolu advokati su dužni da obaveste policajce kad završe posetu, a Hidin advokat to u nedelju nije uradio.

Policija je pozvala stanovnike i škole u okolini da zatvore prozore i budu na oprezu. Stopa kriminala u Japanu je relativno niska, a bekstva iz zatvora ekstremno retka gotovo nikada se ne desi tako nešto.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala