Najzanimljiviji sajt BalkanaSalpa maggiore (Salpa maxima).
Ribar sa Novog Zelanda,Stjuart Frejzer upecao je jednu jako neobičnu i čudni ribu.Riba koju je ulovio izgledala je nalik providnom škampu....


"Dvoumio sam se da li da ga izvučem iz vode. Ipak, moja radoznalost je prevladala pa sam ribu izvukao na površinu na čamac" izjavio je za medije Stjuart Frejzer.

Prema njegovim rečima, osećaj dok je držao bio je neverovatan.

"Prilično je čvrsta,nešto slično kao stvrdnuti žele.Unutra je cela providna sem jednog narandžastog loptastog dela“, objasnio je Stjuart.

Prirodno, odmah je i fotografisao čudnu providnu ribu, a svi lokalni ribari i prijatelji ostali su zbunjeni kada im je pokazao.

"Nemamo nikakvu ideju koja je ovo životinja, pošto nikada nismo videli ništa slično", dodao je ribar Novozelanđanin.
Salpa maggiore (Salpa maxima).
Međutim, Debora Kraknel, vođa istraživačkog odeljenja Nacionalnog morskog akvarijuma u Plimutu, kaže da je to stvorenje poznato kao Salpa maggiore (Salpa maxima), o kojoj okeanografi znaju jako malo

Obično ova čudna providna riba naseljava hladnija mora, ali se ponekad veće koncentracije ovih životinja mogu naći i u toplijim delovima okeana.

Ova riba je  bezopasno stvorenje koja se hrani isključivo planktonom.Telo ribe je dizajnirano kako bi se izbeglo da je neki predaator iz okeana uoči dok pluta blizu površine .

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala