Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija :Magaraci na grčkom ostrvu Santorinija
Vlasti idiličnog grčkog ostrva Santorini odlučile su da zaštite mazge i magarce koji po paklenoj vrućini nose turiste po oštrim uzbrdicama ostrva....

Osim što će životinje morati da imaju ograničeno „radno vreme“ i teret, vlasnici će morati da im obezbede i hranu, osveženje i pauze nekoliko puta dnevno.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak gazde koji tuče svog magarca, u petak je organizovan protestni skup koji se završio metežom, a kada su se strasti primirile...

Gradske vlasti su u subotu objavile rezultate uspešnog sastanka aktivista i vlasnika životinja u "cilju poštovanja prava i dobrobiti" simpatičnih, tvrdoglavih mazgi i magaraca.


Životinjama će ubuduće morati da bude osigurano dovoljno hrane i vode, kao i odmor u hladu, dok će njihovi radni sati i nosivi teret biti ograničeni, a vlasnici koji to ne poštuju biće kažnjeni.

Santorini, ostrvo koje se uzdiže u vulkanskom krateru stotinu metara iznad mora i poznato je po belim kućama, poslednjih godina teško se nosi sa sve većom navalom turista.

Vlasti su stoga uvele ograničenje u broju kruzera koji tu mogu pristati i u broju dolazaka na ostrvo.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala