Najzanimljiviji sajt Balkana


Betty June Sisson koja sada ima 89 godina i živi u Česterfildu (IIinois) dobila je nazad svoj novčanik koji joj je ukraden pre čak 75 godina.!Njen stari novčanik od pre 75 godina pronađen je...

tokom rekonstrukcije zgrade bivše srednje škole u Centraliji  u američkoj državi Illinois koja se sada pretvara u crkvu.

Pastor Seth Baltzell izjavio je medijima kako je vodoinstalater pronašao novčanike u zidu ženskog toaleta na drugom spratu zgrade škole , a među njima je bio i Betin.

"Radimo na ovoj zgradi već šest meseci. Čekali smo ovu stvarno cool stvar koju niko nije video poslednjih 75 do 100 godina", rekao je pastor.

Takođe pastor je dodao kako veruje da su ti novčanici ukradeni pre 75 godina i sad, ih je želeo vratiti svojim izvornim vlasnicima. Ukupno 15 novčanika a u njima su samo bila neka imena vlasnika.
novčanici ukradeni pre 75 godina
Sally Sloan, Dorris Gray, Betty June Sisson, Phyllis Adams, Mary Lou Cover, Rosemary Brueggeman, Jean Hudson, Mary Agnes Gilmor


Postavio je fotografije ukradnih novčanika kao i njihova imena (vlasnika novčanika)  a korisnici Facebooka su podelili njegov facebook post 3.000 puta.

Većina vlasnika tih starih novčanika je preminula. Ime Betty Sissom je prepoznao novinar TV stanice St. Louis i kontaktirao je pastora kako bi joj dostavio novčanik starici.

Ona je 1947. godine maturirala u ovoj srednjoj školi. Bila je šokirana kada je videla svoj crveni novčanik nakon toliko decenija.

U  Betinom novčaniku su se nalazile fotografije njenih kolega iz razreda koje dugo nije videla. Među njima je bila i fotografija njenog brata koji se borio u Drugom svjetskom ratu i koji je preminuo.

"Bila sam mnogo srećna zbog ovog otkrića  jer nisam imala nijednu njegovu fotografiju sve do sada"

Takođe je rekla kako je srećna što ga je dobila i kako se nada da će i ostali vlasnici doživeti ovo uzbuđenje kada ugledaju svoje novčanike stare 75 godina koje su nekada nosali sa sobom.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1