Najzanimljiviji sajt Balkana

Linov automobil koji je udario u 3 ferarija
Umoran od prekovremenog posla mladi 20-godišnji tajvanđanin Lin Činhsiang je zadremao za volanom i udario u tri ferarija!...

Tako je mladi Lin napravio štetu od neverovatnih 390.000 dolara.

Inače, Lin Činhsiang se ranije tokom godine ispisao iz koledža kako bi pomogao svojoj samohranoj majci u porodičnoj radnji u Novom Tajpej Sitiju, gde prodaju mirise i zlatni papirni novac (koji se pali tokom molitvi).

Dok noću radi u restoranu, a nakon što je završio smenu u tri ujutru u nedelju, vratio se kući i zatekao majku koja se nije osećala najbolje. Odlučio je da joj pomogne i isporuči porudžbinu obližnjem hramu za ceremoniju.

Umoran od posla, malo posle 5.30 ujutru dok se vraćao kući, zadremao je za volanom i udario u tri parkirana ferarija. Srećom, niko nije povređen.
dva od tri oštećena Ferari automobila
„Pomislio sam: "O ne, uvalio sam se u još veću nevolju. Bilo mi je žao da majku dovedem u još goru situaciju zbog štete koju sam napravio. Hteo sam da joj pomognem, a još sam pogoršao stvari“, rekao je Lin za BBC

Policija je saopštila da nije imao alkohola u krvi i da do sada nije imao saobraćajne prekršaje.

Lokalni mediji su kontaktirali prodajne salone i radionice za popravku luksuznih automobila i izračunali da će popravka koštati 12 miliona tajvanskih dolara oko 390.000 američkih dolara

Ipak, onda se desilo nešto što Lin i njegova majka nisu očekivali. Suma koja se činila nemogućom za otplatu izazvala je sažaljenje velikog broja njegovih sunarodnika. Tako je veliki broj ljudi kontaktirao lokalnu policijsku stanicu koja je vodila slučaj, želeći da doniraju novac da pomognu u pokrivanju troškova popravke.


Neki od njih su došli u porodičnu prodavnicu, u kojoj Lin živi sa majkom, da daju novac. Lokalne vlasti zamolile su ljude koji žele da pomognu da novac uplate na zvaničan račun. Više od stotinu donacija je već pristiglo, od kojih su neke iznosile i 6.500 američkih dolara.

Iako Linu treba još novca da bi otplatio štetu, ako donacije nastave da pristižu izgleda da neće imati velikih problema u tome.

U međuvremenu, još lepih vesti....

Koledž sa kojeg je bio primoran da se ispiše pozvao ga je da se vrati na studira bez troškova. Oca je izgubio krajem srednje škole, a osim majke, ima starijeg brata koji takođe radi i mlađu sestru, koja pohađa srednju školu.

Linova situacija probudila je osećaj empatije velikog broja Tajvanđana, a reakcija javnosti pokazuje veliko nezadovoljstvo sa sve većim jazom između bogatih i siromašnih, zbog kog mnoge porodice, poput Linove, jedva sastavljaju kraj s krajem.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1