Najzanimljiviji sajt Balkana

redgen rebraJedna 20-godišnja kineskinja pretpela je višestruke prelome kostiju - rebara kada se naglo i jako zakašljala. Mlada Ksiao Miao je kašljanjem "zaradila" 10 prelomljenih rebara, a sve zbog kreme za sunčanje!...

Ksiao(pseudonim koji koriste kineski mediji) je je bila je šokirana kada je čula da su njene kosti postale krhke zbog prekomerne upotrebe kreme za sunčanje Prekomerna upotreba kreme za sunčanje je izazvalo ozbiljan nedostatak vitamina D.!


Dvadesetogodišnja Ksiau, prvo je počela da imati epizode ​​kašlja nakon što je spavala na slamnatom otiraču da bi se izborila protiv vrućine tokom noći. Počela je kašljati odmah  tevečeri, tada joj je lekar prvo dijagnostikovao  alergijsku astmu, nasilni kašalj ubrzo joj je doneo još više lošeg po njeno zdravlje.


Nakon nekoliko dana naročito jakog kašlja, Ksiao je doživela je jaku bol u levoj strani grudi,.Na kraju su doktori otkrili da je kašalj prouzrokovao 10 slomljenih rebara

Lekari su potom obavili više testova koji su otkrili da ima mlada Ksiao i značajno nižu gustinu kostiju od prosečne kineske ženske populacije, i žena u njenom uzrastu. Takođe je imala deficit vitamina D, a nivo kalcijuma i fosfora u krvi takođe je bio kritično nizak.

Dvadesetogodišnjakinja  je lekarima rekla da je tokom leta sprečavala sunčanje, i uglavnom je  boravila u zatvorenim prostorijama i tokom cele godine te kad god je mogla u toku letnjih vrućina, koristila kremu za sunčanje SPF50, to jest, kad god bi izašla na otvoreno!

Lekar Ksiao Miao rekao je kineskim novinarima da je njena svakodnevna kozmetička navika najverovatnije bila uzrok preloma njenih 10 rebara.

Objasnio je da ljudi njenog uzrasta mogu apsorbovati potrebnu količinu vitamina D samo izlaganjem svoje kože suncu tokom 20 minuta tri puta nedeljno, ali da zbog prekomernog korišćenja krema za sunčanje nije bilo sintetisano dovoljno vitamina D.Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1