Najzanimljiviji sajt Balkana

Jednom nemenovanom španacu preti zatvor na dve godine, zbog otvaranja pisma upćenog njegovom desetogodišnjem sinu! Na ročištu održanom u sredu u španskom gradu...

Sevilji, tužilac je optužio optuženog (nemenovanog) špnaca za kršenje privatnosti svog deteta tako što je otvorio pismo upućeno njegovom sinu!

Tata po po svim zakonskim aktima nije imao ovlaštenje da to uradi - otvori pismo namenjeno sinu!

Pismo je poslato od strane majčine tetke, i u njemu je rečeno kako treba (dečak) da svedoči protiv svog oca u predmetu nasilja u porodici iz 2012.godine koji je protiv okrivljenog pokrenula njegova supruga, majka dečaka.Detetova tetka navodno je takođe uvredila njegovog oca u pismu koje je optuženi iskoristio u sudu kako bi dokazao da je porodica njegove supruge prisilila njegovog sina da svedoči protiv njega.

On je oslobođen u ovom slučaju, ali se sada suočava sa dvogodišnjom zatvorskom kaznom i novčanom naknadom zbog kršenja (zakona) privatne prepiske.


Dečakova majka je pokrenula sudski postupak protiv svog bivšeg supruga, optužujući ga za čitanje i javno otkrivanje privatnih informacija. Preko svojih advokata, žena je tražila dvogodišnju zatvorsku kaznu i kompenzaciju u iznosu od 3.000 evra!. Kako izveštava La Vanguardia advokati žene takođe tražili da španac plati njihovom klijentu plati dodatnih 6 evra dnevno za 12 meseci, ukupno 2.160 evra, ali tačan razlog nije preciziran.

U svoju odbranu, očevi advokati su tvrdili da je pismo slučajno otvorio, jer on deli isto sanduče ne kao njegov sin. Štaviše, čak i da to nije bio slučaj, odbrana tvrdi da je otvaranjem tog pisma čovek jednostavno vršio roditeljsku dužnost, koji imao pravo na to po zakonu.

Tužilaštvo je, sa svoje strane, tražilo da optuženi bude oslobođen optužbi u ovom predmetu, tvrdeći da se slaže da je vršio roditeljsku dužnost nad malotnim s inom.

Međutim, sudija koji predsjedava predmetom još nije doneo konačnu sudsku odluku.Tako da kazna od 2 godine dana zatvora zbog otvaranja pisma sina može i da se na kraju ostvari!
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1