Najzanimljiviji sajt Balkana


Turčin koji zna 3000 telefonskih brojeva

Turčin Oguz Aktas (39) iz grada Yozgata, među svojim prijateljima je poznat pod nadimkom "hodajući telefonski imenik" Aktas zna napamet više od 3.000 telefonskih brojeva!...Aktas od rođenja ima problema s vidom, a u kasnijem periodu izgubio je više od 90% vida. Uprkos tome, 2001. godine prijavio se na stručni ispit lokalne kompanije koja se bavi distribucijom vode. Prilikom pripremanja za ispit, uočio je da je u celosti napamet naučio 28 stranica teksta.

Kako kaže, pre nego što je otkrio taj svoj talenat, nije mogaod a upamti ni svoj broj telefona!

"Sada pamtim više od 3.000 telefonskih brojeva. Često me pitaju za brojeve banaka i predstavnika državne vlasti. Naprimer, neka me neko nazove, neka se predstavi i kaže svoj broj telefona. Ja ću i nakon deset godina ne predstavljajući se, znati s kim razgovaram, a znaću i njegov telfoinski broj broj telefona.! " kaže Aktas i dodaje:

"U glavi stvaram matematičku operaciju od manjeg ka većem, i od većeg ka manjem broju. Prijatelji mi često  kažu da sam "hodajući telefonski imenik" ili "informacije"

Na kraju je Oguz Aktas "čovek - hodajući imenik" izjavio za turske medije da mu je cilj zapamtiti neverovatnih 7.500 telefonskih brojeva.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1