Najzanimljiviji sajt Balkana

plutajuci grad država biće izgrađen na tahitiju 2020 godine
Prva nezavisna plutajuća država na svetu verovatno će se otisnuti u Tihi okean već u toku 2022. godine.Ova zanimljiva koncepcija države-grada neće biti ni...
pod čijom jurisdikcijom te će imati i svoju kriptovalutu pod nazivom vajron.

Ostrvska grad-država će imati 300 kuća, nekoliko hotela, restorana,kao i kancelarije .Naravno uz sve ovo iće i sav prateći sadržaj koji čine jedan grad koji će biti sagrađeni na Tahitiju.

Pilot program plutajuće države - grada, nastao u partnerstvu sa vladom Polinezije, i sa 50 miliona dolara finansijski potpomognuto od osnivača PeyPal sistema Pitera Tila.


Sve će građevine imati zelene krovove, prekrivene vegetacijom, a u gradnji će se koristiti bambus, drvo, reciklirani metal i plastika.

Ideja stvaranja nezavisne nacije koja pluta međunarodnim vodama i ima svoje zakone "oslobodi čovečanstvo od političara", kažu iz Sisteding Instituta, čiji je saosnivač takođe ranije spomenuti Til.


Natali Meka-Garsija, koja radi na projektu plutajućeg ostrva, kaže da će stanovnici ovog morskog grada-države biti slobodni od promenjivih geopolitičkih uticaja i trgovačkih pitanja, a tvrdi da bi na ovakvo ostrvo jednog dana mogle da se smeste izbeglice raseljene zbog klimatskih promena.

Pogledajte video:
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1