Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: igranje video igara
Jedan 12-godišnji dečak iz grada Ajhenaua u Nemačkoj nije hteo da prihvati zabranu igranja Playstation-a, koju su mu uveli  roditelji, .... tako da je na kraju morala da reaguje policija.

U gradu Ajhenau pozvan je policijski zvaničnik zbog jednog neobičnog zahteva. Kako su ispričali iz stanice, jedan dvanaestogodišnji dečak toliko se "zalepio" za svoju playstation konzolu, da tri dana jedva da je spavao i nije prestajao da igra po 24 časa.

U sredu ujutru prošle nedelje došlo je do svađe između mladića i njegovih roditelja. Pošto je očito da je dečak postao zavisan od video igrica te je radije igrao playstation umesto da ide u školu, roditelji su pozvali policiju u pomoć. Ovo je moglo u prvom trenutku da umiri svađu.

Ali već uveče istog dana pozvana je policija ponovo kod iste porodice u Ajhenauu. Dečak je bio tako pomahnitao od svađe oko konzole, da se istresao na svom ocu.

Čak i kada je policija ponovo uputila na pomirenje, dečak nije hteo da se smiri i udario ih je. Policija i roditelji nisu imali drugog izbora, nego da odvedu dečaka u kliniku. Ni prilikom prevoženja do klinike u Minhenu nije mladić suzbio agresiju i pružao je "ekstremni otpor".

Svetska zdravstvena organizacija prepoznala je u junu 2018. godine zavisnost od video-igrica kao bolest. Po proceni Trgovinskog udruženja za medijsku zavisnot 0.5 odsto stanovništva u Nemačkoj je zavisno od igrica.

Pre svega, dečaci i mladi muškarci. Naročito su rizične grupe između 12 i 20 godina
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala