Najzanimljiviji sajt Balkana

Apollo 10 glavna posada lunarne orbite
Glavna posada Apola 10 misije lunarne orbite oko Meseca  tg davnog meseca maja 1969. otkrila šta je to tamo čula. Astronauti Eugene A. Cernan, John W. Young i Thomas P. Stafford koji su činili posadu "Apolo 10"....

dugo nisu hteli da pričaju o tome što su čuli kada su bili u lunarnoj orbiti oko Meseca.

Ali, su potvrdili da se "tamo gore" događa nešto čudno - oni su čuli muziku sa radio stanice, a snimke navodno sadrže i vanzemaljske zvukove,


Primarni zadaci ove misije koja je počela 22 maja1969. godine, bili su osposobljavanje i testiranje posade, uređaja i letelice za pružanje podrške letelici i posadi koja će u sledećoj misiji izvršiti zadatak sletanja na Mesec.

Kao i testiranje samog mesečevog modula u uslovima mesečeve orbite i prirode. Može se reći da je ova misija bila generalna proba za "stvarno sletanje" na Mesec u misiji Apolo 11.

Kada su 1969. godine leteli u blizini Meseca, izgubili su kontakt sa Zemljom na punih sat vremena.

Tada su izvestili javnost kako je misija prošla uspešno, ali gotovo 50 godina posle (tačnije 47 godina od tada ) pronađene su neke od navedenih snimaka, a objavljen je i razgovor astronauta u svemiru:

"Zvuči kao svemirska muzika. Čuješ li to? Zvuči poput zviždanja, svakako neobična muzika".

"Posada Apola 10 navikla je na takve zvukove. Logika mi nalaže ukoliko je nešto snimljeno, onda je nešto tamo i bilo", rekao je sada vće bivši astronaut Al Vorden kojeg ipak zanima što se stvarno dogodilo.

"Ako se nalaziš iza Meseca i čuješ neobične zvukove na radiju, a blokiran je pristup Zemlji, o čemu bi se onda moglo raditi?", pita se Al.

Do 2008. godine informacije o misiji NASA arhivirane su i držane u tajnosti. Navodno postoje i slični slučajevi kada bi astronauti čuli ili videli neobične pojave u svemiru, ali ovaj je poseban jer audio snimka zaista postoji.

VIDEO APOLO 10 ceo audio/video snimak misteriozne "svemirska muzike" (video možete pustiti od 1:35 min):
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1