Najzanimljiviji sajt Balkana


Iznenadili biste se koliko bi koštale (vredele) danas pojedine turističke atrakcije koje su nezamenljivi simboli svetskih metropola - gradova!...

Tako je poznati "HomeAdvisor" analizirao sedam poznatih građevina širom sveta, uzimajući u obzir radne i troškove materijala, ne bi li izračunao koliko bi njihova izgradnja koštala u moderno doba.

Takođe, uzeti su i izvorni troškovi, koji pokazuju kako su neki materijali bili mnogo skuplji pre stotinak godina, ali da su ostali materijali znatno jeftiniji nego danas.

Tako je, na primer, izgradnja Kipa slobode koštala deset puta više 1886. godine nego danas, a i Big Ben bi danas napravili gotovo po duplo nižoj ceni, skoro pa za džabe


Sa druge strane, spomenik Hrista Spasitelja u Riju osetno bi bilo skuplje izgraditi danas, kada bi koštao milion dolara više nego 1931. godine, kada je izgrađen.

Ipak, neki od procenjenih troškova su zapravo iznenađujuće jeftini - izgradnja Kipa slobode ili Big Bena danas bi bila jeftinija od kupovine apartmana na Menhetnu.

Predstavljamo listu najpopularnijih turističkih atrakcija i njihovu procenjenu vrednosti u američkim dolarima, rangiranih od najskupljih prema najjeftinijima:

7. Piramide u Gizi                  - 878 miliona dolara

6. Koloseum                          - 380 miliona dolara

5. Ajfelov toranj                    - 31 milion dolara

4. Krivi toranj u Pizi             - 4 miliona dolara

3. Hrist Spasitelj u Riju        - 1,5 miliona dolara

2. Kip slobode u New York  - 1,3 miliona dolara

1. Big Ben                             - 222 hiljade dolara
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1