Najzanimljiviji sajt Balkana

ARKUP jahta plutajući stan"Arkup" je luksuzna jahta u obliku (plutajućeg) luksuznog stana - vile sa 404 kvadratna metara prostora. "Plutajući stan Arkup"- jahta, može ploviti poput čamca ili se uzdići iznad vode uz obalu pomoću hidrauličnih stubova,...

Ti stubovi( mogu se uzvući  9 metara) služe za dodatnu stabilnost u slučaju jakih nemirnih priobalnih ili morskih voda dok  plovite morem pa tako da plutajući stan jahtu možete "privezati" za obalu.

Kako navode projektanti ove jahte ona je izgrađena da izdrži uragan kategorije četiri. A cena "Arkup jahte" nije mala gotovo 5,5 miliona dolara u full verziji!

One osobe koje vole jedrenje ili krstarenje( i imaju višak novca) a žele da plove morima i okeanima sada da to mogu činiti iz udobnosti svog doma-stana!Jer, Arkup, je najveća svetska "kućna jahta", bukvalno je plutajuća vila koja je ujedno i luksuzno morsko plovilo, zahvaljujući dva električna motora od 100 kV / 272 KS.

Sadrži 4 spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinju, 4,5 kupatila, platformu za plivanje, uvlačivu palubu i krov prekriven solarnim pločama koji je čine potpuno samostalnom u pogledu električne energije.
Plutajući stan jahta  "Arkup"  dugačka je  23 metra visoka 11 metara a ukupna kvdratura je 404 kvadratna metra!


Zahvaljujući sistemu za pročišćavanje kišnice, moguće je da se rezervoar slatke vode uskladišti i do 4000 litara tako da dok imate dovoljno zaliha hrane, prilično dugo možete živeti bez "vanjskog" kopnenog sveta. 

Mada ova "ploveća vila Arkup" nije dizajnirana za loše morske uslove, ali kako smo rekli, plutajuća kuća može se uzdići iznad vode uz pomoć četiri hidraulična sistema gomilanja.

Projektanti tvrde da se Arkup može podići i do 9 metara visine, što je dosta za obalne vode te je tako možete "montirati" privremeno negde uz morsku obalu."Ne možemo da uspoređujemo navigacioni kapacitet i brzinu jahte. Ne bi možda mogli da krstariti svetom, ali mogao bi mofgli da plutajuću jahtu-stan Arkup koristite, na primer uz obale Bahama ili Britanskim Devičanskim ostrvima.“ rekao je dizajner Arkup-a, Nicolas Derouin
ARKUP jahta plutajući stanJahta plutajuća vila (stan) Arkup dostiže maksimalnu brzinu od 7 čvorova i ima domet od 20 nautičkih milja koje se mogu dodatno povećati dodatnim baterijama ili rezervnim generatorima. Definitivno nije dizajniran za duge avanturističke avanture, to je sigurno.

"Više je poput kuće nego čamca, ali da nikad ne izgubite nepogrešiv osećaj da ste na vodi", rekao je Derouin. Ima puno prostora, nikada ne morate savijati glavu dok se krećete, a ne osećate ni ljuljanje kad ste unutra, što se ne može reći za većinu jahti.

Kompletni full Arkup plutajuća vila -stan dolazi sa cenom od 5,5 miliona dolara, ali prema veb stranici proizvođača, možete da naručite prilagođene kućne jahte za "samo" 2.267.000 dolara.!

A sad zavirite Arkup luksuznu stan jahtu ako već ne možte kupiti 😉:


izvor: zanimljivostidana.com
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1