Najzanimljiviji sajt Balkana

najskuplja kolekcija viskija Viet Nguyen Dinh TuanViet Nguyen Dinh Tuan biznismen iz vijetnama vlasnik je najvrednije i najskuplje kolekcije (zbirke) viskija na svijetu, ovo je službeno potvrdila i Ginisova knjiga rekorda...

Viet skuplja retke i stare boce viskija duže od 20 godina. Sve su pod ključem u salonu viskija koja se nalazi u njegovu domu, a ponosni vlasnik namerava proširiti kolekciju.


Biznismen Viet Nguyen Dinh Tuan ima u svom vlasništvu 535 najrjeđih, najstarijih i najfinijih boca škotskog i japanskog viskija!

Stručnjaci firme Retki viski 101 (engl. Rare Whisky 101) (RW101) vrednost njegove zbirke procenili su na približno 12,5 milona evra, a ovaj rekord je potvrđen i u Ginisovoj knjizi rekorda.


Vrednost flaša viskija određena je na bazi podataka o tome za koliko bi se one objektivno mogle prodati na aukciji u Velikoj Britaniji.

"Bili smo pomalo ošamućeni, a da i ne spominjemo da smo mu malo i zavideli kada smo shvatili širinu i dubinu kolekcije.
najskuplja kolekcija viskija "To je zaista zapanjujući primer 20-godišnje strasti i želje jedne osobe da potraži najbolje, najređe boce viskija na svetu", kaže suosnivač kompanije Retki viski 101 Endi Simpson.

Tako je Viet je vlasnik kompletne kolekcije "Macallan Fine and Rare" viskija, uključujući i onu iz 1926. godine. Te je godine proizvedeno samo 40 boca, a Viet ih poseduje čak tri.!

Samo da vam damo primer; flaša viskija "The Macallan" iz 1926. nedavno je prodata na aukciji za gotovo 1,75 milona dolara.
najskuplja kolekcija viskija 2U Vietovoj je kolekciji i jedna od samo 12 postojećih flaša najstarijeg "Bowmore" viskija. Slična je flaša nedavno na aukciji prodata za oko 350.000 evra.

Ovaj vijetnamac poseduje i flašu  od samo 24 flaše starog Springbanka iz davne 1919. godine.!

"Za mene je skupljanje boca viskija čista strast. Svaki slobodan trenutak koristim da bih pretraživao internet stranice na kojima se na aucijama nude retke i poznate vrste viskija iz celog sveta. A kada je u pitanju moja kolekcija, ne mislim prodati nijednu, ali baš nijednu flašu Zapravo, nastaviću 'lov' na flaše viskija još starije i ređe " rekao je Viet.Dodaj komentar


Komentari  
Gile
# Gile 26-11-2019 15:36
"ebo te kakav alkos....
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
Zanimljivosti dana
# Zanimljivosti dana 26-11-2019 17:17
Mi samo možemo zamislit kakva je kod njega žurka(party) :D
Odgovori | Odgovori uz citat | CitatPročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1