Najzanimljiviji sajt Balkanaaurora traka za snove
"Aurora" je traka koja emituje posebne svetlosne zrake i zvuke dok onaj koji je koristi (spavač) se nalazi u REM fazi.Izumitelji ove trake "Aurora" tvrde da ona omogućava ljudima da preuzmu kontrolu ....

nad svojim nesvesnim mislima odnosno da kontorlišu svoje snove.

Pojava u kome spavač postane svestan da sanja i počinje da kontroliše san naziva se lucidni san. Da bi san postao lucidan nešto u njemu treba da natera čovjeka da shvati da se radi o snu.

  “Najlakši način je da sprovedemo ono što nazivamo "provera stvarnosti". Treba nam nešto da nas natjera da se razmislimo da li je to stvarnost ili san", izjavio je Daniel Shoonover, suosnivač kompanije “iWinks” koja je preko Kickstarter sajta prikupila skoro 200.000 dolara za svoj projekat.

“Aurora traka” je napravljena u tu svrhu. Ona prvo meri moždane talase i brzinu kretanja očiju da utvrdi da li se osoba nalazi u REM fazi.

Zatim traka emituje seriju svetlosnih i zvučnih zraka koji neće probuditi spavača već mu umjesto toga ukazati na to da on zapravo sanja. Spavač onda može da preuzme kontrolu nad snom i da ga menja, kako on to želi nešto sličo  kao u filmu "Inception".  

 “U tom stanju je sve moguće: možete putovati kroz svemir, boriti se sa zmajevima, postati predsednik, i sve to iz udobnosti i sigurnosti vašeg kreveta.Poznato je da čovek trećinu svog života provede spavajući, zašto onda ne bismo iskoristili to vreme na najbolji način", izjavio je portparol Jack Pane.Kompanija "iWinks" planira da počne sa prodajom prvih modela u juna 2014.godine

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala