Najzanimljiviji sajt Balkanaodleteo u pogrešan grad

Gotovo je nevrovatno ali se to dogodilo! Pilot kompanije AirAsia X koji je umesto iz Sydneja u Kuala Lumpur odleteo u Melburn!...Neobičan incident se degodio prošle 2015. godine u martu mesecu kada je avion kompanije AirAsia X Airbus A330 trebao otputovati iz Sydneja u Australiji u Kuala Lumpur koji se nalazi u Maleziji.

Na žalost putnika, niz tehničkih grešaka je doveo do toga da završe u pogrešnom gradu!

Istragom koju je proveo Australski biro za sigurnost transporta su ustanovljene činjenice o zabuni, koje su tek ovih dana objavljene i postale dostupne svetskoj javnsoti. U izvještaju se navodi da je avion poleteo s piste koja je vodila u pogrešnom smeru.

Posada aviona je za grešku okrivila neispravan navigacijski sistem, koji je nakon nekoliko resetovanja prouzrokovao još veće greške, a to se direktno odrazilo na sistem upravljanja.

U ovakvim uslovima se avion obično vraća na aerodrom, ali zbog loših vremenskih uslova u Syndeju, avion je nastavio let i umesto u Kuala Lumpur sleteo u Melburn, koji je u potpuno suprotnom smeru.

Na kraju avion je sigurno sletio u Melbourne gde je ostao tri sata.Te kada je kvar je popravljen, let je nastavljen ka Kuala Lumpuru.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala