Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: moderno današnje biciklo
Ako je suditi po ovom videu i naučnicima današnji bicikl nije izmišljen u 19. veku?! Već mnogo vekova ranije. Naučnici u indiji su pronašli .... umetničko delo na zidu hrama u Indiji starog 2.000 godina, a koje prikazuje čoveka na biciklu.?!

Rezbarija je pronađena u hramu Pančavarnasvami u Indiji, sagrađenom tokom vladavine dinastije Čola. Graditelji indijskog hrama, starog dva milenijuma, predvideli su moderni bicikl, ukoliko su nalazi autentični, prenosi Miror.

Pravin Mohan, koji je pronašao ovu rezbariju i postavio njen snimak na Youtube, kaže da se u mraku hrama oslikava neverovatno remek delo, koje prikazuje čoveka kako vozi bicikl, i to onakav kakav poznajemo danas. ?!


"Istoričari kažu da je bicikl izmišljen pre 200 godina, ali kako je onda ovo delo nastalo u hramu koji je star dve hiljade godina?", zapitao je Mohan.
Na to pitanje ni zvaničnici ni naučnici ne mogu da daju odgovor. Postoji, međutim, jedno moguće objašnjenje.

Naime, hram je renoviran 1920. godine, kada je bicikl već postao masovan proizvod. Vrlo je moguće da je neko bio impresioniran novim izumom, pa je želeo da svoj utisak zauvek zabeleži u kamenu, ili možda ipak ne?!

Ovo je samo jedna od mogućih verzija, pošto još uvek ne postoji naučno potvrđeno saznanje o poreklu ovog umetničkog dela.izvor:B92
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala