Najzanimljiviji sajt Balkana

bolivija zastava duga gotovo 200km
Usku zastavu mornarice države Bolivije plave boje dugačku gotovo 200 kilometara razvukle su hiljade građana u u subotu u okviru demonstracija povodom zahteva te zemlje za pristup moru...

Bolivijski zvaničnici navode da je zastava mornarice te zemlje koju drže ljudi dužinom puta, najveća ili makar najduža zastava u svetu sa svojih tačno 196 kilometara dužine

Te će ova zastava bolivijske mornarice biti verovatno upisna i u Ginisovu knjigu rekorda kao najduža zastava na svetu! Dok je težina zastave oko 80 tona!
bolivija zastava od 200km
Zastava mornarice je najvećim delom plava, ali na jednom delu se nalaze i crvena, žuta i zelena boja zastave države Bolivije.


Na hiljade bolivijaca se odazvale na poziv predsednika Bolivije Evo Moralesa da izađu na demonstracije.

Bolivija je u ratu protiv Čilea koji je trajao od 1879. do 1883. godine izgubila svoj jedini izlaz na more, u dužini od 400 kilometara, odnosno 120 hiljada kvadratnih kilometara bogatih prirodnim bogatstvima.

Ona zahteva neku vrstu pristupa moru generacijama unazad, a od Međunarodnog suda je zatražila da naredi Čileu da se uključi u pregovore o sporazumu u dobroj nameri, podseća agencija.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala