Najzanimljiviji sajt Balkana

Kompanija Xylem se udružila sa fudbalskim klubom Manchester City i Heineken Manchester kako bi proizveli "Raining Champions" – pivo napravljeno od kišnice prikupljene s krova gradskog fudbalskog stadiona Etihad.!..

Tako je kompanija Xylem osmislila je način za recikliranje vode kojim će se rešiti problem manjka vode tako što će početi praviti ukusno pravo pivo prikupljeno od kišnice s krova stadiona...

Caining Champions je najnovija kampanja Xylema koji želi da fudbalskim navijačima širom sveta prikaže kako se svaka zemlja suočava s ozbiljnim i sve većim izazovima kada je u pitanju voda, poput nedostatka čiste vode i poplava.


"Ako u Mančesteru u proseku imamo oko 150 kišnih dana godišnje, izazovi poput nedostatka vode mogu se činiti dalekim nekima u svetu. Procenjuje se da će do 2050. godine više od pet milijardi ljudi osetiti nestašicu vode", kaže Džozef Vesi, šef marketinga u Xylemu.

Pivo Raining Champions proizvedeno je korišćenjem kišnice. Kišnica se pročišćavala naprednim, proverenim Xylemovim tehnologijama prečišćavanja vode koje proizvode čistu vodu po najvišim standardima.

Xylem je takođe sarađivao s berlinskim komunalnim poduzećem Berliner Wasserbetriebe i Kompetenzzentrum Wasser Berlin u proizvodnji Reuse Brew - piva napravljenog iz prečišćene otpadne vode.

Pivo je predstavljeno na Međunarodnoj konferenciji vode u Berlinu, uz niz Xylemovih rešenja za ponovnu upotrebu vode.

Kako bi se osigurala najveći mogući kvalitet i sigurnost potrošača, voda koja se koristila za kuvanje piva obrađena je Xylemovim naprednim tehnologijama, što uključuje Xylemove napredne oksidacijske postupke temeljene na UV svetlu i vodonik peroksidu.

Ovaj napredni proces oksidacije dovodi vodu do najvišeg mogućeg nivoa čistoće.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

Jeste li znali da...(258)

09, avg 15
jeste li znali da
razni mirisi biljaka imaju veliki uticaj na čovekovo psihičko stanje.…

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1