Najzanimljiviji sajt Balkana

butanski kralj Kigme KhesarKralj Butana Džigme Hesar Namgejl Vangčuk, poznat i kao Kralj Zmaj, napunio je u februaru 40 godina Tom prilikom je butanski premijer zamolio svaku porodicu da usvoji po psa lutalicu ili ...

da zasade drvo u čast kraljevog 40. rođendana

Pošto kao monarh već ima sve što bi poželeti mogao, za poklon je butanski premijer, u njegovo ime, zatražio od svakog građanina da učini nešto za svoju domovinu, te da na taj način daruje i kralja. 

Premijer Dr. Lotay Tshering je, u tu čast, zamolio svaku porodicu da usvoji psa, zasadi drvo ili očisti svoj komšiluk od smeća.Baš kao i ostale zemlje iz ovog dela sveta, Butan ima ozbiljan problem sa psima lutalicama.

Prošle godine je najavljen državni plan za zbrinjavanje ovih pasa, sa ciljem da se usvajanjem smanji njihov broj na ulicama. Stoga, premijerova želja, u kraljevo ime, samo je produžetak te inicijative, piše Cesar's Way.

Čini se da su Butanci ozbiljno shvatili poziv svojih lidera, pa se tako oglasila i njigova poznata novinarka Namgej Zam, koja je putem Tvitera podržala ovu ideju i napisala da je već usvojila troje pasa lutalica.

Tamošnja vlada je najavila niz drugih programa koji će služiti unapređenju butanske ekonomije, obrazovanja, zdravstva i tehnoloških dostignuća. Ovime poručuju da su posvećeni ne samo svom narodu, već i životinjama. Inače, stanovnici Butana se osenjuju kao najsrećniji u čitavoj Aziji, dok su u tom pogledu osmi u svetu.

izvor:telegraf.rs
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1