Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: pijanstvo
Lekare u Češkoj ovog vikenda šokirao je slučaj 41-godišnjeg Čeha koji je slomio nogu berući pečurke po šumi u regionu Ostrave pošto su analize pokazale da nije samo malo pripit....

već da u svojoj krvi ima čak 8,83 promila alkohola što je novi češki rekord u pijanstvu!

Napominjemo vas  da faza nesvesnog stanja se javlja od 3,5g do 5g promila alkohola u krvi.
Javljanje nesvesnog stanja može izazvati komu ili čak smrt alkoholisanog lica  tj. akutno trovanje alkoholom).

"Muškarac je prvo priznao da je popio flašu i po piva. Zbog predstojeće operacije smo pravili analizu krvi na prisustvo etanola i pokazalo se da je imao čak 8,83 promila alkohola u krvi", izjavio je za lekar iz bolnice u Krnovu Jirži Stošek.
Primarijus Internog odeljenje bolnice na kome je muškarac završio dok se ne otrezni kako bi mogli da ga operišu, Nadežda Mičudova, tokom svoje prakse kaže da nije naišao na pacijenta tako pijanog a da se to na njemu tako malo primećuje.


"Koračao je, orijentisao se. Klinički je izgledao maksimalno na tri promila alkohola u krvi. Rekao nam je da je pio sa drugovima u petak uveče, a u subotu ujutru kada je krenuo u šumu da bere pečurke doručkovao je dva piva. Prvo jelo, parče hleba sa mesom, uz pivo, pojeo je tek pošto se povredio, pred prevoz u bolnicu", rekla je Mičudova.

Čeh iz Krnova sa 8,83 promila alkohola u krvi oborio je ovog vikenda neslavni nacionalni rekord koji je držao jedan traktorista kojem je alkomat pokazao čitavih 8 promila alkohola u krvi.

Svetski rekord drži Poljak Andžej V. kome je nakon proslave sa prijateljima izmereno 12,8 promila, a među ženama Francuskinja kojoj su posle saobraćajne nesreće policajci izmerili 11 promila alkohola u krvi!
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala