Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija: fetus bebe medicina

Sud američke države Alabame dozvolio je Rajau Megersu da podnese tužbu u ime fetusa kojeg je njegova devojka abortirala, advokat amerikanca kaže da je ovo prvi slučaj ovakav sudski slučaj u SAD!...

Amerikanac Rajan Megers iz oblasti Medison kaže da je njegova devojka u februaru 2017.godine u šestoj nedelji trudnoće abortirala uprkos njegovim željama da to ne uradi.

Sada je u januaru 2019.godine uz pomoć grupe koja se bori protiv abortusa podneo zahtev da bude "lični zastupnik" u ime svog nerođenog deteta nazvanog "beba Roi".Mesec dana kasnije tužio je kliniku koja je obavila abortus, Ženski centar za reproduktivne alternative u Hantsvilu.Odluka suda da dozvoli muškarcu da tuži svoju devojku izazvala je kritike aktivista koji se zalažu za pravo na abortus, uključujući predsednicu NARAL-a Ilsi Hog, koja je rekla da je ovo "veoma zastrašujuć slučaj".

"Ovo je logična posledica aktivnosti protiv abortusa. Fetusi se tretiraju kao ljudi, a žene i ljudi koji mogu zatrudneti ne - navela je na "Tviteru" Erin Metson, osnivač "Reproaction".

U državi Alabami je u novembru ove godine usvojen zakon kojim se obezbeđuje zaštita prava nerođenog deteta i prepoznaju njegova prava, uključujući ono na život.

Stručnjaci kažu da takozvani Amandman 2 daje osnovu za usvajanje statuta o fetusu koji navodi da život počinje pri začeću.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1