Najzanimljiviji sajt Balkana


ogromna razglednica  s porukom dece da se klima sačuva
Zbog globalnog zagrevanja deca iz celog sveta iskazala su zabrinutost tako što su napravila (verovatano) najveću razglednicu na svetu, na glečeru u švajcarskim Alpima...

Više od 125.000 razglednica sa rukom napisanim porukama nade i posvećenosti dece iz celog sveta postavljeno je na glečer Aleč u Alpima, čineći jednu razglednicu veliku kao pola fudbalskog terena.


Kako navodi AP, to razglednica predstavlja vapaj za pomoć od Nju Orleansa do Hongkonga, od podsaharske Afrike do Indije, a uoči konferencije UN o klimi idućeg meseca u Poljskoj.

Švajcarska agencija za razvoj i saradnju i njeni partneri postavili su tu veliku razglednicu na vrh ugroženog glečera Aleč, najdužeg i najdubljeg u Alpima, za koji se procenjuje da će nestati do kraja veka, ako se nastavi sadašnji tempo globalnog zagrevanja.


Organizatori su saopštili da razglednice postavljene na visini od 3.400 metara, u blizini čuvenog Jungfraujoha, s ciljem da budu upisane u Ginisovu knjigu rekorda kao "razglednica s najviše potpisnika".
ogromna razglednica dece s porukom o očuvanju klime
Ginis je, međutim, saopštio da ovaj pokušaj nije registrovan. Sadašnji rekord je 16.000 razglednica.

"Deca traže od nas i naših lidera da preduzmemo akciju da sačuvamo planetu Zemlju za njih i da imaju budućnost na njoj", saopštili su organizatori.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1