Najzanimljiviji sajt Balkana

Yang Yu pored ribanjak u koji je upao dečak FOTO:ASIAWIRE

Jedan neimenovani dečak iz grada Zongčang iz jugozpadane Kine star 5 godina.Preživeo je upad u ribnjak iako mu je srce stalajalo gotovo 2 sata posle okliznuća!...

Dečak je tokom igre se okliznuo i upao u ribnjak te se naizgled "udavio" u njemu.

Iz vode ga je spasio Yang Yu (53) koji je na površini vode ugledao dečakove pantalonice kako vire iz vode. ali Nije gubio vreme nego je odmah skočio u ribnjak da izvuče dečaka i odmah je pozvao je hitnu pomoć.Ubrzo nakon izvlačenja ga je preuzela hitna pomoć i odvezla u bolnicu. Doktor je odmah utvrdio kako ne diše, a medicinske sestre pokušavale su ga reanimirale gotovo punih 40 minuta.Kad su hteli proglasiti ga mrtvim dečakova njegova majka i deda preklinjali su lekare da nastave reanimaciju.

Dr. Wan Bo tada je izjavio medijima kako nije imao srca proglasiti smrt pa su nastavili s oživljavanjem i nakon punih 110 minuta.

Na kraju petogodišnji dečak je počeo ponovo disati gotovo posel 2 sata nakon što mu je srce stalo!

Wan Bo kaže kako je to čudo jer su svojoj lekarskoj karijeri nikad nije naišao na pacijenta koji je došao ka svesti odnosno vratiti se iz kliničke smrti toliko dugo nakon što mu je srce prestalo kucati.

Petogodišnji dečak će nastaviti primati kiseonik jer sumnjaju da je gotovo dva sata bez otkucaja srca moglo izazvati oštećenja na njegovom mozgu.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1