Najzanimljiviji sajt Balkana

lauren stott u seb ima čak 12 ličnosti
Lauren Stott, (23) iz Akvorta u Džordžiji, ima u sebi čak 12 osoba,odnosno ona pati od višestrukog poremećaja ličnosti ! U sebi ima čak i mormona ka sedmogodišnje dete ...


Loren svaki dan vodi 12 dnevnika za 12 svojih (unutrašnjih) ličnosti kako bi se izborila sa mislima i osećajima svakog prekinutog delića svog detinjstva.

Inače za one koji ne znaju višestruki poremećaj ličnosti je stanje u kojem je psiha podeljena na dve ili više različite ličnosti. Obično ga uzrokuje trauma i ekstremni je oblik posttraumatskog sindroma.

Lekari veruju da je Loren preživela neku traumu između prvog i drugog razreda osnovne škole, usled koje se njena ličnost podelila kako bi opstala.

Lauren je dobila dijagnozu višestrukog poremećaja ličnosti u avgustu prošle 2017.godine, godinu dana nakon što je potražila psihijatrijsku pomoć zbog pokušaja samoubistva u avgustu 2016. Od tada je ova devojka na terapiji skoro svakog dana

Po njenom kazivanju njene ličnosti uvek pričaju međusobno, uključujući besnu sedmogodišnjakinju "Silvi", s kojom Lorenin verenik Aleks Vels (21) uvek ima muke da se izbori.

TU su i "Intelektualac", posvećeni mormon, "Nada", kao deo njene podeljene ličnosti sadrži mnoge njene bolne tinejdžerske uspomene, te "animalna" ličnost.

Lauren, koja sve te ličnosti zajedno zove “sistem”, kaže da je teško u detaljima pričati o nekima od njih.
Loren piše 12 dnevnika kako bi držala te ličnosti na okupu, u nadi da će osloboditi bolnu traumu iz prošlosti.
lauren stott sa svojim dečkom aleksom
Nedavno je i ostvarila napredak na tom planu, kad je njena tinejdžerska ličnost "Nada" podelila potisnuta sećanja kad je Loren seksualno napadnuta u 17. godini.

"Sve te uspomene i ličnosti su deo mene, ali je moja ličnost iskidana na 12 različitih psiha" objašnjava Loren, koja radi kao volonterka u skloništu za životinje.

Ona smatra da njena ličnost "Silvi" sadrži mnogo sećanja iz mlađeg doba.
"Ona ima dosta besnih ispada. Veoma se plaši i želi da je saslušaju. Neko vreme sam bila i mormon, čak sam se krstila. Sada se ne mogu toga ni setiti, ali je u to vreme ta ličnost bila glavna. "Nada" je žrtva.


Pre početka terapije nisam imala pojma da sam seksualno zlostavljana u 17-toj, ali je "Nada" konačno osetila da je bezbedno da se setim toga" kaže Lauren, dodajući da je sada čuje bolje nego ikada pre.

Loren kaže da je frustrira što ljudi misle da je ona nasilna.
"Način na koji je ovo stanje prezentovano u medijima otežava život ljudima koji pate od njega" ističe ova devojka, dodajući da je još gore od toga kad ne veruju u njenu dijagnozu.

"Kad mi ukažu da izmišljam to, samo pomislim u sebi" zašto bi iko lagao o tako nečemu?

Lauren sada kontroliše svoje stanje uz pomoć lekova i redovnih seansi kod terapeuta, a tu je i njen pas za emotivnu podršku, nemački ovčar Sardžent Tibs. Ona smatra da će taj pas imati ključnu ulogu u njenom ooporavku.

"On sedi pored mene kad mi se vraćaju sećanja i kad imam napade panike. Takođe može da otvori frižider i donese mi led. Nikada me ne napušta " ističe Loren.

Osim oporavka, ona planira i venčanje – sledećeg leta Loren će se udati za Aleksa. Ipak, priznaje da joj njeno stanje otežava odnos sa verenikom.

"Moj dečko ponekad kaže da se oseća kao da je izašao sa detetom, kad je Silvi glavna. Ali, on je moja stena, ljubav mog života, pun razumevanja, ljubaznosti, otvorenog uma, prelepo ljudsko biće. I želi da bude sa mnom. Ne mogu dočekati da se udam za njega" kaže Loren.

Ona se nada da će doći vreme kad više neće morati na terapije.

"Postoji mnogo u mojoj glavi što moram da otkrijem, ali mislim da ću na kraju uspeti"kaže na kraju intervjua Lauren

Izvor:Blic.rsDodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1