Najzanimljiviji sajt BalkanaSIMPSONOVI
Jedan od producenata američke animirane TV serije "Simpsonovi" otkrio je u novoj knjizi odgovore to jeste, neke od najvećih tajni serije  uključujući zašto je porodica žuta i zbog čega stanuje baš u Springfildu....

Majk Rajs na kultnoj seriji radi od početka njenog emitovanja od 1989. godine, a sad je izdao knjigu "Springfield Confidential: Jokes, Secrets, and Outright Lies from a Lifetime Writing for The Simpsons".

On u ovoj knjizi daje odgovore na neka od pitanja koja su fanovi najčešće postavljali  kao i "tajne" oko serije Simpsonovi

Rajs otkriva da je prepoznatljiva žuta boja likova došla sasvim spontano. Boju za originalne likove Meta Grejninga pronašao je bivši animator serije, a Rajs je objasnio kako je to napravio zbog bizarnih frizura koje deca u seriji imaju.

"Bart, Lisa i Megi uopšte nemaju kosu, odnosno uopšte nema linija koje odvajaju njihovu kožu od kose. Pa su animatori odabrali žutu koja je kao kosa, a opet kao koža", objasnio je Rajs.


U knjizi Rajs navodi da je ime grada pozajmljeno iz sitkoma "Father Knows Best" iz pedesetih godina prošlog veka, a Grejning ga je odabrao zbog generičnosti. Otkrio je zanimljivosti i o nepostojećoj lokaciji grada.

"Springfild ima okean na istočnoj i na zapadnoj strani. Jednom smo rekli da je Istočni Springfield tri puta veći od Teksasa, a u jednoj epizodi Homer ujutro lopatom čisti sneg, pa popodne leži u mreži i pije limunadu na suncu", piše Rajs, pa dodaje: "To postavlja pitanje: Na kojoj je Springfild planeti".

O tome zašto se ime porodice pojavljuje iza oblaka u uvodnoj špici, Rajs navodi da su, kad je šou prvi put prikazan, gledaoci prvo videli samo prvi deo reči - The Simps, pre nego što je otkriven ostatak.

"Prvo vidite prvi deo reči - The Simps - pre nego što se pokaže ostatak. Pa šta? Pa, Simps je skraćeno za simpletons - za glupe ljude - poput onih koje ćete videti u seriji", napisao je Rajs, prenosi Index.hr.

Otkriva i kako su glavni likovi dobili imena. Homer i Mardž dobili su imena po stvarnim ljudima - tvorac Met Grejning koristio je imena svojih roditelja kao inspiraciju za fiktivni sitkom par.

Lisa i Megi dobile su imena po njegovim sestrama, a Bart je bio njegova invencija - od anagrama reči "brat" (derište).

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala