Najzanimljiviji sajt Balkana


Mari Žan Pjer dobila je odštetu od 21 milion dolara
60-godišnja amerikanka Mari Žan Pjer iz Majamija,SAD, dobila je otkaz nakon 10 godina rada u hotelu jer je odbila da radi nedeljom......sve zbog toga da bi mogla biti prisutna na misi u crkvi.Marie Jean Pierre je prala sudove u jednom hotelu više od 10 godina sve do marta 2016 godine.Pjer tvrdi da je izvestila poslodavca da ne može da radi nedeljom zbog njene vere.

Mari je dobila otkaz zato što se nije pojavila na poslu svake nedelje tokom dva meseca. Njen prethodni šef oslobodio ju je rada nedeljom, ali u 2015. godini sa novim šefom stvari su se promenile.

Tako je Mari zajedno s njenim advokatom podnela je tužbu protiv hotela Park Resorts i Tisons u Virdžiniji (nekada poznata kao Hilton Worldvide) .

Njen advokat je rekao da je hotel prekršio Zakon o građanskim pravima iz 1964. godine, koji zabranjuje diskriminaciju pri zapošljavanju na osnovu rase boje, religije, pola ili nacionalnog porekla.


Advokat, Mari, Mark Brumer, izjavio je da hotel imao obavezu da "razumno prihvati" verska uverenja svojih zaposlenih - i tvrdio je da su to lako mogli učiniti za Pjera.

Umesto toga, kazao je, optužili su je za izostanke i otpustili je posle 10 godina rada u tom hotelu. Sud je prošle nedelje doneo odluku u njenu korist!

A hotelu je naložio da isplati odštetu od 21 milion dolara, iznos u koji su uračunate zaostale plate(oko 36.000 dolara), 500.000 dolara za emocionalni i mentalni bol dok ostatak od 21 milion dolara je odšteta tj kazna suda.


Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1