Najzanimljiviji sajt Balkana

Za Enter Heikens Ark Jupiter ili kako ga još zovu Humphrey ne bi mogli reći da je velik trom i težak bik jer on je najkraći ujedno i najmanji bik na svetu!..

Bik Humphrey sa svojih 67,6 cm visine mereći od zemlje do grebena (lopatica), od 27. aprila 2018. godine nosi titulu nakraćeg i najmanjeg bika na svetu!.

Humphrey je za 4 centimetra manji od prethodnog nosioca titule najkraćega (bika), Chegs HHAR Golden Boy iz Kalifornije u SAD.!"Humphrey je vrsta goveda Miniature Zebu savremene američke pasmine zebuinskih minijaturnih goveda) Kao što im ime kaže, minijaturni zebus poznati su po svojim mini proporcijama, u proseku u rasponu od 91–96,5 cm Tako da ova pasmina goveda koja je duža od 106 cm je zabranjena za regularnu registraciju u okviru ove pasmine goveda.

Međutim, bik Humphrey je mali čak i za svoju vrstu goveda.! Humphrey najmanji i najkraći bik živi na farmi Lime Creek u Kaloni, državi Ajova u domu porodice Gardner Joe, Shelly i Arden.

Kada su u maju 2017. kupili Humphreija na aukciji, njihov tek kupljeni bik je toliko mali da su pretpostavili da kupuju tele! Tek nakon što su prikupili njegovu dokumentaciju, shvatili su da on u stvari ima bik ima dve godine i i daje poptuno odrastao bik!
                                                                Najkraća krava na  svetu Indija
Iz neke perspektive, najkraća krava na svetu čini da čak i Humphrey izgleda relativno visok. Manikiam, Vechur (najmanja pasmina goveda), službeno je najmanja krava od 2014.godine njena visina je  61,1 cm  od kopita do grebena.
Živi u Kerali u južnoj Indiji - regiji u kojoj su Vechurs poreklom

Pogledajte video o najmanjem najkraćem biku na svetu:
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1